FOTO | Premierul Dorin Recean a vizitat „Vilador Ferma” din raionul Sângerei: „Invit oamenii de afaceri să folosească oportunitățile de finanțare oferite de Guvern”
-
25 Aprilie 20:26
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat ferma „Vilador”, unde familia Prisăcari crește 250 de capre și activează o fabrică de produse lactate. Parte a complexului agroturistic este și o pensiune, care va putea găzdui turiști începând cu luna mai, transmite MOLDPRES.
Afacerea a fost inițiată acum zece ani, când proprietarul fermei, Viorel Prisăcari, după o carieră în domeniul militar, la vârsta de pensionare, a revenit în satul natal.
Antreprenorul a prezentat premierului secția de producere a fabricii. Pentru dezvoltarea și extinderea afacerii, a beneficiat de sprijin în cadrul mai multor proiecte guvernamentale, inclusiv de fonduri europene. Utilajul a fost procurat prin subvenții de la stat din partea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. „Avem utilajul performant necesar, se respectă toate tehnologiile. Sunt foarte binevenite granturile și subvențiile. Din start eram sceptic dacă voi obține o finanțare de la stat, dar, dacă nu aveam suport financiar, falimentam”, a recunoscut întreprinzătorul.
În acest sens, prim-ministrul a menționat că, odată cu avansarea în procesul de integrare europeană, oamenii de afaceri vor avea acces la tot mai multe resurse pentru dezvoltare. „Invit oamenii de afaceri să folosească oportunitățile de finanțare oferite de Guvern și mă bucur că beneficiați de aceste oportunități. Vedem și rezultatele Programelor guvernamentale „Satul European”, 373, de sprijin al întreprinderilor mici și mijlocii, iar Guvernul construiește și avem peste 1000 de proiecte concrete la activ în satele și orașele țării”, a accentuat premierul Dorin Recean.
În prezent, produsele lactate ecologice „Vilador” pot fi găsite pe rafturile mai multor rețele comerciale din țară. În viitorul apropiat, acestea ar putea fi exportate în România.
De asemenea, prim-ministrul a făcut turul agropensiunii, care are 12 locuri de cazare și își va deschide ușile pentru turiști în luna mai. Aceștia vor avea posibilitatea să participe la activități de îngrijire a animalelor, dar și la ateliere de preparare a brânzeturilor.
„Vrem să oferim vizitatorilor experiențe cât mai reușite și unice. Pentru aceasta vrem să facem o zonă turistică, de tip cluster, cu alte patru afaceri din regiune”, a accentuat antreprenorul Viorel Prisăcari.