Studenții, masteranzii și tinerii absolvenți vor primi primi câte 200 de euro pe lună pentru efectuarea stagiilor de practică în instituțiile statului

  • 19 Aprilie 11:19
Studenții, masteranzii și tinerii absolvenți vor primi primi câte 200 de euro pe lună pentru efectuarea stagiilor de practică în instituțiile statului

Studenții, masteranzii și tinerii absolvenți moldoveni sunt invitați să efectueze stagii de practică în instituțiile publice centrale din Republica Moldova.

Beneficiarii programului de stagiu vor fi îndrumați în activitatea lor zilnică de către consilierii de nivel înalt ai Uniunii Europene, în cadrul unei inițiative comune a Uniunii Europene și a Guvernului Republicii Moldova, precizează un comunicat al euneighbourseast.eu.

Programul a fost conceput pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu activitățile și responsabilitățile administrației publice și de a le genera interesul pentru o carieră în administrația publică. Timp de două luni, stagiarii vor lucra împreună cu funcționari publici în domenii precum: economie, educație, mediu, integrare europeană, politici de reintegrare, infrastructură și dezvoltare regională.

Stagiul se va desfășura în perioada 24 iunie – 23 august 2024, iar indemnizațiile oferite stagiarilor (200 de euro pe lună) sunt finanțate integral de Uniunea Europeană.

Ediția Programului de stagii este lansată în contextul Anului European al Competențelor.

Termenul limită pentru aplicare este 15 mai..

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău