„Steaua fără nume” și alte spectacole se vor desfășura sâmbătă în capitală
-
25 Aprilie 20:56
La Teatrul Național „Mihai Eminescu” va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la ora 18.00, spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub, informează MOLDPRES.
Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.
Teatrul Național „Eugene Ionesco” va prezenta sâmbătă, la ora 18.30, spectacolul „Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vutcărău. Potrivit organizatorilor, spectacolul este o comedie care va face publicul să iasă din rutina cotidiană și să revizuiască toate problemele ce țin de arta conviețuirii. Subiectul central este frustrarea vieții de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde sosește cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversației dintre părinți este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafață toate nemulțumirile vieții de cuplu. Din distribuție fac parte: Doina Avrat (Veronique Vallon), Gheorghe Pietraru (Michel Vallon), Anatol Guzic (Alain Reille) și Natalia Prodan (Annette Reille).
În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul „Nunta” de A. P. Cehov în regia lui Alexandru Grecu. Potrivit organizatorilor, acțiunea spectacolului se desfășoară în timpul unei nunți, aici regăsindu-se toate personajele acesteia - o mireasa fericită, un mire cu caracter, niște părinți îngrijorați și tot felul de oaspeți, printre care și un coșcogea general (de fapt, un modest căpitan de rangul doi, mai mic în grad decât un colonel).
Tot sâmbătă, la ora 19.00, Teatrul „Luceafărul” își așteaptă publicul la spectacolul „Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul „Tata” a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice.
Teatrul „Geneza Art” va prezenta în aceeași zi, la ora 19.00, spectacolul „Cutia Neagră”, după un scenariu de film semnat de autorii italieni Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca. Potrivit organizatorilor, „Cutia Neagră” este un spectacol autentic despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane, care provoacă discuții controversate, demască spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic.