Ludovic Orban | Începând cu premierul și terminând cu fiecare ministru, toți vor fi parteneri ai parcursului European a R. Moldova

  • 05 Noiembrie 2019 14:10
Ludovic Orban | Începând cu premierul și terminând cu fiecare ministru, toți vor fi parteneri ai parcursului European a R. Moldova

Ludovic Orban, noul premier al României, a declarat, in plenul Parlamentului de la Bucuresti, că va susține parcursul european al Republicii Moldova.

El a enumerat si cele mai importante proiecte in care se va implica Romania - interconectarea infrastructurilor de transport si energetice ale celor doua tari.

 „Am fost preocupat de 30 de ani de relația României cu Republica Moldova, că suntem un om extrem de sensibil la acest subiect și un om care a alocat timp.  Începând cu premierul și terminând cu fiecare ministru toți vor fi parteneri ai parcursului European a Republicii Moldova și mai ales susținători a unor poriecte pe care trebuia să le terminăm demult. Intercontinentarea cu infrastructura de transport, interconectarea energetică, relațiile apropiate care să fie întreg comunitățile locale și mai ales să dăm posibilitate autorităților locale din România să finanțeze proiecte în localitățile cu care au înfrățiri. Nu să jefuim bugetele locale să le lăsăm fără proiecte promise în locul respectiv”, a declarat Ludovic Orban, potrivit TVRMOLDOVA.MD.
 
Menționăm că premierul Maia Sandu la felicitat ieri, 4 noiembrie, pe omologul său de la București, Ludovic Orban, cu numirea sa în funcție și l-a invitat să efectueze o vizită la Chișinău.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău