Iulian Chifu/Deschide.md | Regimul Dodon se pregătește de cea mai grea confruntare a sa. Nu una politică, nu una electorală, ci una cu realitatea, cu criza, cu virusul... (Revista presei)

  • 11 Martie 2020 09:34
Iulian Chifu/Deschide.md | Regimul Dodon se pregătește de cea mai grea confruntare a sa. Nu una politică, nu una electorală, ci una cu realitatea, cu criza, cu virusul... (Revista presei)

Revista presei - 11 martie.

„Isteria legată de CORONAVIRUS a ajuns și în R. Moldova. Moldovenii GOLESC de produse alimentare cel mai mare hypermarket din Chișinău” – titrează Ziarul Național.

Aceeași publicație reține și mesajul premierului în legătură cu temutul CORONAVIRUS: "Suntem în situația să adoptăm unele măsuri EXTRAORDONARE. Este evident că suntem abia la început de cale în confruntarea acestui pericol pentru sănătatea și viața oamenilor", spune premierul citat de Ziarul Național.

Iar într-un editorial pentru Deschide.md, analistul politic Iulian Chifu scrie că „efectul secundar al regimului Dodon, a concentrării puterii și atribuțiilor sale în mod neconstituțional, este transformarea actualului președinte și lider informal al socialiștilor proruși în unic responsabil a orice se petrece în Republica Moldova, inclusiv de criză majoră de coronavirus. Într-un stat cu un sistem medical precar, cu un nivel de cultură sanitară, igienă generală și educație în zona marginală redus și cu riscul ca explozia de coronavirus să înceapă să-și arate colții. Astfel, conchide autorul, regimul Dodon se pregătește de cea mai grea confruntare a sa. Nu una politică, nu una electorală, ci una cu realitatea, cu criza, cu virusul, cu propriile limite și cu propria capacitate de a înțelege, de a convinge și de a primi sprijinul publicului”.

„Dodon și Chicu tocmai au comis o crimă sau iresponsabilitatea ca politică de stat” – așa se întitulează editorialul din Cotidianul, în care autorul face referire la declarațiile premierului care a numit-o iresponsabilă pe femeia revenită din Italia fiind bolnavă de coronavirus și la faptul că Igor Dodon i-a anunțat numele. Autorul îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni aflați peste hotare să nu se pornească în Republica Moldova, „unde v-ați convins deja de incompetența totală a autorităților. Pentru că dacă veniți aici și aveți ghinionul de a fi purtători ai bolii, riscați să fiți făcuți „iresponsabili de premier”, transformați în dușmani ai națiunii, iar a doua zi să iasă președintele și să vă mai și divulge numele. Pericolul e și mai mare dacă aveți un nume asemănător cu al vreunui politician de opoziție, scrie Cotidianul. Fiți atenți! Protejați-vă! Aveți încredere în state cu autorități competente, cu sistem medical profesionist și cu președinți și premieri care nu comit crime împotriva propriilor cetățeni”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău