Eurodeputați: Chișinăul ar trebui să realizeze mai multe în privința angajamentelor pe care și le-a asumat față de Uniunea Europeană

  • 23 Septembrie 2020 13:40
Eurodeputați: Chișinăul ar trebui să realizeze mai multe în privința angajamentelor pe care și le-a asumat față de Uniunea Europeană

Evoluția lentă a reformelor statului de drept și combaterea corupției sunt principalele preocupării pe care le au europarlamentarii față de Republica Moldova. De asemenea, Deputații Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Parlamentului European, vorbesc despre faptul că Republica Moldova continuă să sufere de o instabilitate politică acută.

Într-un raport de evaluare a implementării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, eurodeputații reafirmă sprijinul pentru „calea europeană” a Republicii Moldova prin asociere politică, integrare economică și reforme.

Chișinăul ar trebui să realizeze mai multe în privința angajamentelor pe care și le-a asumat față de Uniunea Europeană, în opinia eurodeputaților.

Este vorba în special de asigurarea independenței instituțiilor de stat, prevenirea influenței oligarhice, intensificarea luptei împotriva corupției pe scară largă, promovarea justiției, consolidarea statului de drept și îmbunătățirea libertății mass-media și a condițiilor de viață ale oamenilor.

Europarlamentarii mai atrag atenția asupra alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, care trebuie să fie libere și corecte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău