ALERTĂ la casa Albă

  • 07 Martie 2015 19:26
ALERTĂ la casa Albă

Casa Albă a fost închisă sâmbătă, după ce un zgomot puternic s-a auzit pe peluza sudică, cu câteva minute înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să se îmbarce într-un elicopter, informează Reuters.

Zgomotul puternic i-a determinat pe agenții Serviciului Secret să aducă presa înapoi în sala de briefing, să închidă ușile și să închidă clădirea.
 
 
Barack Obama și familia sa nu se aflau pe peluza sudică la momentul la care zgomotul a fost auzit.
 
„Starea de izolare continuă, existând un mare nivel de consternare în rândul agenților Serviciului Secret care se află în afara clădirii”, se menționează într-o depeșă comună a ziariștilor de la fața locului.
 
Obama și familia sa urmau să se deplaseze cu elicopterul la baza Andrews pentru a se îmbarca în Air Force One și a călători la Selma, Alabama, pentru a comemora 50 de ani de la un marș pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare.
 
UPDATE: 
Potrivit unui purtător de cuvânt al Serviciului Secret, o rulotă în care se vindeau produse alimentare a luat foc în apropiere.
 
New York Times a scris că în același timp cu declanșarea incendiului un câine al poliției a detectat ceva suspect la un autovehicul din apropiere, precizând că cele două incidente nu par a avea legătură. Vehiculul suspect este în prezent verificat.
 
O postare pe Twitter al postului de radio local WTOP citează Serviciul Secret afirmând că s-a declanșat un incendiu la un colț de stradă în afara Casei Albe dar că nu există o amenințare gravă și situația de securitate este sub control.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău