1500 de participanți sunt invitați la Conferința pentru Recuperarea Ucrainei de la Berlin

  • 05 Mai 13:00
1500 de participanți sunt invitați la Conferința pentru Recuperarea Ucrainei de la Berlin

Aproximativ 1.500 de participanți sunt așteptați să participe la Conferința pentru Recuperarea Ucrainei, care va avea loc la Berlin în perioada 11-12 iunie 2024, a comunicat într-un interviu pentru Ukrinform ministrul federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei, Svenja Schulze, potrivit Ukrinform, notează Radio Chișinău.

Potrivit sursei, oficialul german a numit conferința specială pentru că, pe lângă reprezentanții guvernului și ai afacerilor, organizatorii au invitat reprezentanți ai societății civile și ai organelor administrației publice locale. Schulze a amintit că au fost deja stabilite peste 200 de parteneriate între orașe și comunități ucrainene și germane.

Ministrul federal a mai spus că organizatorii nu își propun să fie o „conferință a promisiunilor”, ci ar trebui să influențeze diferite dimensiuni ale reconstrucției - de la economie până la sprijinul psihosocial al ucrainenilor.

În ceea ce privește finanțele pentru reconstrucția și sprijinirea Ucrainei, Schulze a subliniat importanța colectării cât mai multor resurse, în special a bunurilor rusești confiscate. Ea a numit ”o decizie foarte bună” acordul UE de a utiliza veniturile din activele „imobile” ale Rusiei, în beneficiul Ucrainei.

Conferința de la Berlin din luna iunie va fi a treia conferință internațională de recuperare a Ucrainei, după cele care au avut loc în 2022 la Lugano (Elveția) și la Londra în 2023.

Potrivit unei estimări de la începutul acestui an a principalelor instituții financiare internaționale, reconstrucția Ucrainei după agresiunea rusă este de așteptat să coste 486 de miliarde de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău