Zelenski, mesaj de Paște: "Ucrainenii îngenunchează doar în rugăciune și niciodată în fața invadatorilor"

  • 05 Mai 14:30
Zelenski, mesaj de Paște:

Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat ucrainenilor cu ocazia Paștelui, subliniind că poporul Ucrainei nu va îngenunchea, decât pentru a se ruga. Zelenski a transmis un mesaj video din fața Catedralei Sfânta Sofia din Kiev, unde are loc o expoziție a mai multor artiști ucraineni, transmite agenția RBC, citată de Rador Radio România, la care face referire Radio Chișinău.

"Aceste icoane sunt pictate pe lăzi de muniții. Sunt impregnate cu fumul pământului nostru și cu spiritul poporului nostru. Sunt simboluri ale marilor încercări și ale marii puteri care ne ajută să le depășim. Fiecare dintre aceste icoane este ca o manifestare divină, o dovadă că cerul este cu noi. Acestea sunt răspunsul la întrebarea ''de ce au rezistat ucrainenii''", a menționat președintele ucrainean.

Potrivit lui Zelenski, pe icoane sunt scrise numele eroilor care și-au dat viața pentru Ucraina și care au arătat că "ucrainenii îngenunchează doar în rugăciune și niciodată în fața invadatorilor și a ocupanților".

"Să ne rugăm unii pentru alții, apropiindu-ne unii de alții. Iar fostul vecin, care se prezenta constant drept frate al nostru, este îndepărtat pentru totdeauna. A încălcat toate poruncile, ne-a cerut casa, a venit să ne omoare. Lumea vede asta. Dumnezeu știe asta. Iar noi credem că Dumnezeu are pe umăr o insignă cu steagul ucrainean. Prin urmare, cu un astfel de aliat, viața va învinge cu siguranță moartea", a adăugat Volodimir Zelenski.

Liderul de la KIev a menționat că ucrainenii se unesc în rugăciune comună pentru militarii care sărbătoresc Paștele în tranșee și în pozițiile de pe front. "Astăzi, rugăciunea noastră este pentru toți ucrainenii care așteaptă zorii zilei și cu siguranță îi vor vedea. Vor reuși să vadă pacea, adevărul, iar Dumnezeu se va întoarce pe pământul pârjolit și acoperit de cicatrici sub formă de tranșee. Se va întoarce și va aduce liniște și flori pe câmpuri, în loc de mine. Se va întoarce cu râsete de copii, în loc de alerte aeriene. Va veni Lumina pe întregul nostru pământ dat de Dumnezeu, pe întreg teritoriul ocupat acum de diavoli. Dumnezeu se va întoarce la Mariupol, pe țărmurile și coastele mărilor. Așa a fost întotdeauna. Cu siguranță, așa va fi din nou", a declarat președintele ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău