Zelenski, despre integrarea europeană a Ucrainei: "Noi vrem în UE, dar există țări care nu vor să ne vadă în blocul comunitar"

  • 11 Octombrie 2019 10:51
Zelenski, despre integrarea europeană a Ucrainei:

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a pledat, din nou, pentru integrarea europeană țării sale, însă a subliniat că nu toate țările europene vor ca Ucraina să devină stat membru al blocului comunitar. "Toată lumea știe că vrem să ne integrăm în Uniunea Europeană, să aderăm la UE, să fim o țară europeană, scrie Rador.

Aceasta este opțiunea ucrainenilor, iar eu confirm și susțin acest parcurs" - a declarat Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă maraton, care a durat 14 ore. Pe de altă parte, a subliniat liderul de la Kiev, apropierea de UE este un drum cu două sensuri, iar unii membri ai blocului comunitar sunt împotriva integrării europene a Ucrainei.

"Trebuie să ne străduim și vrem acest lucru (integrarea europeană, n.red), însă ne dorim ca toată lumea să vrea să ne vadă acolo (în interiorul UE, n.red). Există unele țări din Europa care nu văd Ucraina în UE sau în NATO" - a mai remarcat Zelenski, subliniind că există "diverse motive" care stau la baza unor astfel de poziții.

Cu toate acestea, președintele a declarat că speră să îmbunătățească relațiile Ucrainei cu aceste țări. "Mi-aș dori să avem relații normale cu toate țările care, deocamdată, nu dau dovadă de același sprijin puternic precum polonezii, de exemplu" - a declarat Volodimir Zelenski, răspunzând la întrebarea unui jurnalist din Polonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău