Vladimir Voronin: Coaliția PSRM și ACUM a fost artificială. Socialiștii și democrații și-au menținut relațiile

  • 29 Noiembrie 2019 08:49
Vladimir Voronin: Coaliția PSRM și ACUM a fost artificială. Socialiștii și democrații și-au menținut relațiile

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, consideră că alianța formată dintre socialiști și membrii blocului ACUM, în luna iunie curent, a fost una artificială, iar în tot acest răstimp socialiștii și democrații și-ar fi menținut relațiile de colaborare. Vladimir Voronin este de părere că socialiștii și democrații ar fi fost implicați în scheme și nu puteau renunța la ele peste noapte, transmite IPN.

Fostul președinte spune că în luna iunie, atunci când s-a creat coaliția dintre PSRM și blocul ACUM, reprezentanții acestor două forțe politice au ascultat de recomandările ambasadorilor străini acreditați la Chișinău, creând coaliția PSRM-ACUM, iar socialiștii și-au continuat pe ascuns relațiile de colaborare cu democrații. „Ei (n.r. socialiștii și democrații) au tăcut și au făcut ce le-a spus lor Moscova, ce le-au spus ceilalți ambasadori și reprezentanți, dar ei au rămas pe schemele lor pe care nu au vrut să le distrugă pentru că acolo sunt milioane, acolo sunt bani, interese”, a afirmat politicianul.

În opinia președintelui PCRM, pregătirea actualului Guvern în frunte cu Ion Chicu a început imediat ce a fost format cabinetul condus de Maia Sandu, în luna iunie curent.

Totodată, Vladimir Voronin susține că nu crede că Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Federația Rusă vor fi indiferenți față de situația politică creată în comun de Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat.

De asemenea, Vladimir Voronin se arată nedumerit de faptul că forțele politice aflate acum în Parlament, dar și societatea întreagă acordă o atenție atât de mare alegerii procurorului general. „Eu nu țin minte ca în anii când eram noi la Președinție să fi acordat o atenție atât de mare acestei instituții. Fiecare instituție trebuie să-și facă treaba ei conform legii, conform Constituției, conform regulilor respective. De ce fetișizăm noi această instituție? Așa de mare rol acordăm acestei Procuraturi și procurorilor, că ei sunt o sumedenie. Și pensie de 20 de mii de lei le acordăm, parcă sunt mineri”, a declarat liderul comuniștilor în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4. În opinia lui, toate instituțiile trebuie să activeze eficient în comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău