Vlad Bătrâncea și grupul de prietenie moldo-român. Episodul 2

  • 17 Martie 2016 19:08
Vlad Bătrâncea și grupul de prietenie moldo-român. Episodul 2

Proiectul de hotărâre privind crearea grupurilor parlamentare de prietenie a provocat joi, 17 martue, dezbateri aprinse în Parlament, în special din cauza componenței delegației în grupul de prietenie cu România.

Din care face parte și deputatul socialist Vlad Bătrâncea, care anterior a rupt demonstrativ harta României mari în plenul Legislativului.

Prezența lui Vlad Bătrâncea, dar și a altor socialiști în grupul parlamentar de prietenie cu România a provocat dezbateri aprinse și în comisia parlamentară. Astăzi acest schimb de replici a continuat în plenul Parlamentului, mai ales după ce mai mulți deputați au cerut excluderea lui Vlad Bătrâncea din componența grupului respectiv.

Pe de altă parte, Vlad Bătrâncea a declarat că, după aceste polemici, a decis să-și păstreze calitatea de membru în grupul respectiv de prietenie și a explicat de ce a rupt harta României Mari.

Președintele grupului, deputatul PL Mihai Ghimpu a sugerat că Vlad Bătrâncea nu va fi acceptat în România.

Președintele comisiei parlamentare pentru politica externă, Valentina Buliga, a declarat că scopul acestor grupuri este să întărească relațiile Republicii Moldova cu vecinii, nu ca să provoace dezbateri în Parlament.

În pofida dezbaterilor aprinse, proiectul a fost votat în unanimitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău