UPDATE | Un nou bilanț al victimelor în urma tragediei de la Genova, Italia (VIDEO)

  • 14 August 2018 18:53
UPDATE | Un nou bilanț al victimelor în urma tragediei de la Genova, Italia (VIDEO)

O porțiune a unui pod al autostrăzii A10 s-a prăbușit astăzi la Genova, au anunțat pompierii. Cel puțin 35 de persoane și-au pierdut viața, însă numărul morților ar putea crește, potrivit La Republicca. Bilanțul anunțat anterior era de 22 de morți și 13 răniți.

Conducerea regională a pompierilor din Genova a precizat că tronsonul prăbușit a căzut în cea mai mare parte peste șinele de tren peste care trecea. Prăbușirea pare să fi afectat și parcarea aparținând de o uzină de energie, uzină în care - dat fiind că pe 15 august nu se lucrează nici în Italia - nu se afla decât o echipă de întreținere.

Accidentul s-a produs în jurul orei 11.30 locale pe fondul unor ploi torențiale.
Potrivit Reuters, podul - care avea o lungime totală de 1,2 km, din care au căzut circa 80 de metri de la o înălțime de 50 de metri - a fost modernizat în 2016, iar operatorul autostrăzii a afirmat că în momentul colapsului aveau loc lucrări de întărire a fundației, subliniind că podul era monitorizat constant.

Potrivit AFP, directorul centrului pentru apeluri de urgență din Genova a vorbit anterior de 'zeci de victime', fără a preciza însă dacă este vorba de morți sau de răniți.

Podul - care avea o lungime totală de 1,2 km, din care au căzut circa 80 de metri de la o înălțime de 50 de metri - a fost modernizat în 2016, iar operatorul autostrăzii a afirmat că în momentul colapsului aveau loc lucrări de întărire a fundației, subliniind că podul era monitorizat constant.

Un martor a declarat pentru postul de televiziune Sky Italia că pe pod se aflau în momentul prăbușirii opt sau nouă mașini.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău