În preajma sărbătorilor pascale, Masa Sandu s-a întâlnit cu ÎPS Petru

  • 03 Mai 20:00
În preajma sărbătorilor pascale, Masa Sandu s-a întâlnit cu ÎPS Petru

În preajma marelui praznic al Învierii Domnului, ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a avut o întrevedere cu Doamna Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova. Această întâlnire, care a avut loc astăzi, în Vinerea cea Mare, este deja o tradiție anuală, transmite Mitropolia Basarabiei.

„Înaltpreasfințitul Petru a fost însoțit de Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, secretar al cabinetului mitropolitan și Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului al Mitropoliei Basarabiei. În cadrul discuției, Înaltpreasfințitul Petru a vorbit despre misiunea, pastorația, activitatea socială și planurile de viitor ale Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

Mitropolitul Basarabiei a subliniat importanța păcii și unității în societatea noastră și a evidențiat eforturile clericilor și comunităților Mitropoliei Basarabiei de a trăi și transmite acest mesaj întregii lumi. Înaltpreasfințitul Petru a reiterat susținerea Mitropoliei Basarabiei pentru parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat angajamentul Bisericii de a proteja și promova valorile spirituale și identitare ale poporului nostru.

 
În plus, Mitropolitul Basarabiei a evidențiat că acesta este parcursul firesc al țării noastre, de a fi o țară sigură, prosperă, liberă, democrată și dezvoltată. Acesta a exprimat dorința de a trăi în pace și unitate atât în țară, cât și în relația cu vecinii noștri. A subliniat dorința de a avea o țară prosperă și sigură pentru copiii noștri, ca diaspora să se poată întoarce acasă, ca familiile să poate fi reunite și să trăiască bucuria Învierii nu doar în perioada sărbătorilor, ci întreg anul.
 
Înaltpreasfințitul Petru a mai menționat că Biserica Ortodoxă Română din Republica Moldova îndeamnă toți credincioșii să nu se lase pradă provocărilor, manipulărilor și propagandei mediatice, menite să inducă o stare de frică și de amenințare la adresa societății noastre.
 
Doamna Maia Sandu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru pentru întâlnire, îndemnând Biserica Ortodoxă Română din Basarabia să continue întreaga activitate ecleziastică cu aceeași râvnă și rezultate plauzibile, spre binele credincioșilor și a întregii societății.
 
La finalul întrevederii, ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, i-a adresat Doamnei Președinte un mesaj de felicitare pascal, urându-i mult ajutor de la Domnul și curaj în eforturile sale de a cârmui țara. Ierarhul a spus că este mândru și impresionat de viziunea, atitudinea și curajul Doamnei Președinte, care a reușit să aducă țara pe parcursul cel bun, în cele mai dificile contexte sociale posibile: pandemia Covid și un război crunt în vecinătate.
 
Printr-un gest de respect și apreciere, Mitropolitul i-a oferit Excelenței Sale un buchet de flori, exprimându-și siguranța că Domnul îi va dărui în continuare curajul mironosițelor. Aceste femei devotate au rămas alături de Mântuitorul Hristos, Cel înviat din morți, chiar și în cele mai dificile momente ale misiunii Sale mântuitoare.
 
Într-un mod similar, Doamna Președintă reprezintă pentru toți cetățenii un exemplu demn de curaj și de viziune în conducerea țării, demonstrând o reziliență remarcabilă în fața provocărilor și dificultăților întâmpinate în mandatul său.”, informează comunicatul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,66 m/s
Tue
27
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău