Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, de Ziua Libertății Presei: „O presă liberă și puternică este indiciul unei societăți libere și puternice”

  • 03 Mai 16:12
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, de Ziua Libertății Presei: „O presă liberă și puternică este indiciul unei societăți libere și puternice”

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a transmis astăzi un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Libertății Presei, marcată la 3 mai. Oficiala menționează că această dată este importantă pentru oamenii care lucrează în domeniul mass-media, dar și pentru toți consumatorii de informație, transmite Biroul pentru Integrare Europeană.

O presă liberă și puternică este indiciul unei societăți libere și puternice, în Moldova și oriunde în lume. Iar o astfel de societate se clădește printr-un jurnalism ce reacționează la problemele comunității, luptă cu fărădelegea și corupția, promovează drepturile omului și apără interesul public. Felicitări pentru toți jurnaliștii care și-au făcut din aceste valori un crez profesional!”, spune Cristina Gherasimov în mesajul său adresat mass-media din țară.

Totodată, ea subliniază că libertatea presei e și una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, iar aderarea la spațiul european le va oferi și jurnaliștilor mai multe posibilități profesionale, dar mai ales garanția că pot să-și facă munca în siguranță. Și pentru acest viitor trebuie să muncim astăzi și în anii care vin.

Să le explicăm oamenilor ce înseamnă UE și ce avantaje ne aduce integrarea europeană. Să le spunem și să le arătăm că Europa înseamnă pace și dezvoltare. Sunt deschisă să facem acest lucru împreună și așa, împreună, să construim Moldova Europeană”, a adăugat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău