Integrarea economică, subiectul unei ședințe de lucru

  • 03 Mai 16:52
Integrarea economică, subiectul unei ședințe de lucru

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat ieri, împreună cu Premierul Dorin Recean și cu vicepremierul Dumitru Alaiba, la o ședință de lucru cu echipa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Este instituția în a cărei gestiune se află nouă dintre grupurile de lucru implicate în procesul de negociere, responsabile pentru nouă capitole ale aquis-ului comunitar, informează un comunicat al Biroului pentru Integrare Europeană.  

Discuția s-a focusat pe prioritățile ministerului în contextul Planului Național de Acțiuni pentru integrarea europeană și al pregătirii pentru screening-ul bilateral, precum și despre următoarea contribuție la pachetul de extindere pentru acest an. 
 
De asemenea, a fost abordat modul în care va fi asigurată livrarea măsurilor planificate pentru anul 2024. „Am pus accent pe importanța conlucrării active cu mediul de afaceri în procesul de aderare la UE. Ne vom asigura, astfel, că ajutăm agenții economici din țară să fie cât mai bine pregătiți pentru procesul de integrare europeană”, a menționat după ședință viceprim- ministra Cristina Gherasimov.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău