Un referendum pentru modificarea Constituției se desfășoară duminică în Elveția

  • 25 Noiembrie 2018 08:37
Un referendum pentru modificarea Constituției se desfășoară duminică în Elveția

Elvețienii vor vota duminică în cadrul unui referendum vizând oportunitatea modificării Constituției în sensul prioritizării legilor naționale față de legislația și tratatele internaționale.

Susținătorii modificării își susțin poziția afirmând că aceasta va reașeza sistemul elvețian al democrației directe pe locul său de drept.

Propunerea sprijinită de Partidul Popular Elvețian, de dreapta, se bazează pe scrutine anterioare în cadrul cărora alegătorii elvețieni s-au pronunțat pentru limitarea imigrării și pentru deportarea infractorilor străini.

Partidul Popular afirmă că aceste aspecte fuseseră neglijate de parlament, pentru ca Elveția să își respecte obligațiile internaționale privind dreptul la libera circulație și respectarea drepturilor omului.

Cu toate acestea, guvernul elvețian și oameni de afaceri afirmă că noua propunere ar putea submina încrederea pe plan internațional, încălca drepturile omului și izola Elveția din punct de vedere politic și economic, notează BBC, preluat de Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău