Tusk şi Juncker vor reprezenta Uniunea Europeană la summitul Ucraina-UE de la Kiev

  • 05 Iulie 2019 11:38
Tusk şi Juncker vor reprezenta Uniunea Europeană la summitul Ucraina-UE de la Kiev

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vor reprezenta Uniunea Europeană la summitul Ucraina-UE de la Kiev, programat să se desfăşoare pe 8 iulie - informează Evropeiska Pravda, adăugând că partea ucraineană va fi reprezentată de către președintele Volodimir Zelenski, scrie Rador.

"În cadrul summitului, UE își va confirma sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. La ultimul Consiliu European, liderii UE au decis, din nou, să continue sancțiunile economice impuse Rusiei, din cauza lipsei de progres în privinţa situaţiei din Ucraina" - potrivit agendei summitului, postată pe site-ul Consiliului European.

La reuniunea UE-Ucraina de la Kiev vor fi abordate situația din Marea Azov și măsurile suplimentare de susținere a regiunii, liderii europeni şi cel ucrainean intenţionând, de asemenea, să condamne decizia Rusiei de a acorda cetățenie ucrainenilor din Donbas care locuiesc în zone aflate sub controlul separatiştilor. În plus, liderii UE și cel al Ucrainei vor face schimb de opinii cu privire la viitoarele priorități în relațiile bilaterale, inclusiv următorii paşi în ceea ce priveşte punerea în aplicare a Acordului de Asociere.

"Va fi analizat progresul înregistrat în implementarea reformelor ucrainene, în special în domeniul combaterii corupției și, totodată, se va discuta despre sprijinul UE pentru acest proces de punere în aplicare a reformelor. Agenda summitului mai include situaţia reformelor în sectorul energetic, în administrație, dar și discuţii pe marginea respectării statului de drept în Ucraina" - mai notează Bruxellesul.

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
-5 °C
nori împrăștiați
Umiditate:92 %
Vint:2,6 m/s
Tue
4 °C
Wed
5 °C
Thu
3 °C
Fri
2 °C
Sat
4 °C

Curs oficial BNM 27 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5662 -0.0959
USD 17.7303 0.0016
RON 4.0937 -0.0208
UAH 0.7260 0.0002
RUB 0.2870 0.0005
Arhivă Radio Chișinău