Summit UE: Liderii statelor membre au salutat încetarea focului în Orientul Mijlociu

  • 25 Mai 2021 09:02
Summit UE: Liderii statelor membre au salutat încetarea focului în Orientul Mijlociu

Statele membre ale Uniunii Europene au salutat luni seară încetarea focului în Orientul Mijlociu și au reafirmat angajamentul blocului comunitar față de soluția bazată pe coexistența a două state, unul israelian și unul palestinian, transmite dpa, citat de AGERPRES.

''Salutăm încetarea focului, care ar trebui să pună capăt violențelor. Uniunea Europeană va continua să lucreze cu partenerii internaționali pentru relansarea unui proces politic. Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul ferm față de soluția bazată pe coexistența a două state'', arată concluziile adoptate la finalul primei zile a summitului extraordinar al UE.

încetare a focului este în vigoare din 21 mai în Fâșia Gaza, după 11 zile de confruntări între forțele israeliene și militanții Hamas. Acest conflict recent s-a soldat cu moartea a peste 240 de palestinieni și a 12 israelieni. Potrivit Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, alte 1.910 de persoane au fost rănite în enclava palestiniană.

Săptămâna trecută, miniștrii de externe din UE nu au reușit să cadă de acord asupra unei poziții comune privind evenimentele din Gaza întrucât Ungaria a avut un punct de vedere diferit. Totuși, șeful diplomației europene Josep Borrell a dat atunci publicității o declarație în nume propriu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău