Socialiștii cer instituției prezidențiale detalii despre o presupusă întâlnire a Maiei Sandu cu mai mulți judecători, deși șeful statului a negat informațiile respective

  • 09 Februarie 2021 13:41
Socialiștii cer instituției prezidențiale detalii despre o presupusă întâlnire a Maiei Sandu cu mai mulți judecători, deși șeful statului a negat informațiile respective

Doi deputați socialiști, Vasile Bolea și Grigore Novac au adresat astăzi, în cadrul unui briefing, o interpelare instituției prezidențiale, prin care solicită să li se comunice detalii despre o presupusă întâlnire a Maiei Sandu cu mai mulți judecători, deși, ieri, șefa statului a negat informațiile apărute în presă că ar fi avut întrevederi secrete cu membrii CSM sau judecători.

Astfel, parlamentarii vor să afle dacă o asemenea întrevedere chiar a avut loc, cine sunt judecătorii, pe ce criterii au fost selectați, cine din administrația prezidențială a participat la întâlnire și care au fost temele puse în discuție. 

„Aceste întâlniri secrete trebuie mediatizate. Societatea trebuie să cunoască cine sunt judecătorii și dacă CSM știe de a această întrevedere”, a declarat deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Amintim că, ieri, Maia Sandu a dezmințit informația precum că a avut întrevederi ascunse cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Anterior, consiliera sa pe domeniul justiției, Olesea Stamate, a declarat pentru presă că unele ședințe ale președintei sunt publice, iar altele nu, în contextul în care câțiva judecători au declarat pentru Jurnal TV că au avut o întâlnire cu Maia Sandu, unde s-ar fi discutat despre problemele cu care se confruntă judecătorii, reforma justiției și despre implicarea politicului în justiție.

O întâlnire a Maiei Sandu cu  membrii Consiliului Superior al Magistraturii urma să aibă loc la 1 februarie, dar a fost anulată, deoarece unii membri ai CSM s-au infectat cu COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
29,24
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău