Marcel Ciolacu, de Ziua Drapelului Național: „Va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești”

  • 26 Iunie 14:31
Marcel Ciolacu, de Ziua Drapelului Național: „Va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești”

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Drapelului Național al României, menționând pe pagina Guvernului că Tricolorul este cel mai puternic semnal de respect față de istoria românilor.

„Sărbătorim astăzi Tricolorul, simbol al unității și identității noastre naționale și martor al principalelor momente-cheie din istoria noastră, de la Marea Unire, până la Revoluția din Decembrie 1989. Sub culorile Drapelului Național, generații de români au luptat pentru independență, suveranitate, unitate și democrație, valori în care credem cu tărie", a transmis Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, în România secolului XXI „trăim cu aceeași emoție și mândrie momentele în care vedem Tricolorul purtat de profesioniști apreciați de partenerii noștri externi”.

El a îndemnat totodată românii să rămână uniți în jurul „acestui simbol al identității noastre" și să lase generațiilor care vin din urmă o țară modernă, „capabilă să facă față provocărilor în spațiul de securitate al NATO și al valorilor democratice ale Uniunii Europene”.

„Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești. La mulți ani Drapelului Național și întregii Românii”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

 

Citiți și: 

Astăzi este marcată Ziua Drapelului Național al României

Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Drapelului Național: Astăzi, Drapelul Național flutură alături de steagurile aliaților și partenerilor, împreună cu care împărtășim valori și idealuri comune în misiuni internaționale, sub egida NATO, UE sau ONU

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,03 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău