Poliția de Frontieră neagă că George Simion a fost agresat și a inițiat o anchetă internă

  • 02 Octombrie 2018 12:44
Poliția de Frontieră neagă că George Simion a fost agresat și a inițiat o anchetă internă

Poliția de Frontieră susține că liderul unionist George Simion nu a fost agresat în cadrul procedurii de expulzare a acestuia.

„Poliția de Frontieră informează că ieri prin punctul de trecere Leușeni s-a asigurat predarea cetățeanului George Simion către autoritățile române, în conformitate cu prevederile acordurilor stabilite între state. Procedura de predare s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, iar în momentul predării cetățeanului menționat acesta nu prezenta nici un semn de violență fizică”, se arată în comunicatul instituției.

Poliția de Frontieră mai menționează că „documentul de predare a ajuns în posesia lui după ce a fost luat în custodie de autoritățile române, nefiind deteriorat sau cu urme de sânge”. „Șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a dispus efectuarea unei anchete interne pe acest caz, pentru a fi analizate suplimentar toate detaliile operațiunii și a fi stabilite toate circumstanțele în care aceasta a avut loc”, potrivit comunicatului. 

Menționăm că George Simion a fost expulzat, ieri, pe un termen de 5 ani din R. Moldova, autoritățile invocând motive de securitate. Liderul unionist susține că a fost agresat de către persoanele care l-au reținut și califică aceste acțiuni drept un abuz din partea instituțiilor de stat de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău