O zi de curățenie comună, România-Republica Moldova

  • 02 August 2016 13:55
O zi de curățenie comună, România-Republica Moldova

O campanie de colectare a deșeurilor ”Hai Moldova”, se va desfășura pe 24 septembrie, în toate localitățile din componența municipiul Chișinău.

Acțiunea, organizată de  “Let`s Do It, Romania!”, un ONG de protejare a mediului din România și va avea loc în aceeași zi pe ambee maluri ale Prutului.
 
După ce a mobilizat  mii de tineri la curățarea mediului, cea mai mare mișcare socială din România “Let`s Do It, Romania!” anul acesta trece Prutul. 
 
În premieră, atât în România cât și în Republica Moldova, deșeurile vor fi colectate în aceeași zi, prin utilizarea unei aplicații pe telefonul mobil care va permite cartografierea și evidențierea sectoarelor care vor tebui curățate de voluntari, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă directorul Executiv  al organizației "Let's Do It, Romania” Andrei Coșuleanu.
 
”Cartarea va fi posibilă cu ajutorul unei aplicații GPS iar voluntarii vorputea vedea în timp real. Declarăm luna septembrie luna curățeniei. Vommerge în școli și universități și vom responsabiliza tinerii. Vom colecta rechizite și jucării și le vom dona familiilor nevoiașe din Municipiul Chișinău. Scopul, mai mult decât de a susține acești copii, este că oamenii produc resurse mai mult decât gunoaie”, a declarat Andrei Coșuleanu.
 
Cei care vor să se implice în acțiunile acestei mișcări sociale se pot înscrie pe platforma online ”Hai Moldova”.

Organizatorii își doresc ca în primăvara anului viitor să extindă proiectul de colectare a deșeurilor la nivel național și în Republica Moldova.

O acțiune mai mult decât simbolică, realizarea acestor evenimente în aceeași zi, în ambele state românești, a menționat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.
 
”Această acțiune nu este realizată cu scopul de astrânge toate gunoaiele din Republica Moldova. Dezideratul este mult mai profunde de la acest act eminamente simbolic, să trecem la acțiuni de educare ecologică. Trebuie să recunoaștem că lipsește societății noastre educația ecologică”
 
ONG-ul,  împreună cu partenerii din România oferă suport, logistică, materiale. În acțiunile organizate de "Let's Do It, Romania”, considerată cea mai mare mișcare socială din România se implică anual peste un milion de voluntari, dintre care mai mult de jumătate sunt elevi.
 
În perioada 2010-2015, voluntarii de peste Prut au reușit să strângă peste 20 de mii de  de tone de deșeuri.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău