MESAJ al Departamentului de Stat american în care îndeamnă autoritățile moldovene să asigure un proces electoral liber și corect

  • 17 Ianuarie 2019 08:58
MESAJ al Departamentului de Stat american în care îndeamnă autoritățile moldovene să asigure un proces electoral liber și corect

Statele Unite îndeamnă autoritățile moldovene să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent care respectă voința alegătorilor moldoveni, se arată într-o Declarație a Departamentului de Stat.

Autoritățile locale și naționale trebuie să asigure condițiile necesare astfel încât candidații să se poată înregistra pentru a participa la alegeri și să-și desfășoare  campania electorală fără teama de hărțuire sau de agresiune fizică, potrivit documentului.

Statele Unite mai fac apel la organizațiile mass-media să ofere un acces egal tuturor candidaților și să-i trateze într-o manieră echitabilă, echilibrată și imparțială, în conformitate cu legislația Rep. Moldova.

Totodată, Declarația Departamentului de Stat, îndeamnă guvernul să pună în aplicare recomandările prealabile al Biroului OSCE pentru instituțiile democratice și drepturile omului (ODIHR) cu privire la alegeri.

Credem că scopul tuturor partidelor și al candidaților este același, să asigure un viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii săi. Statele Unite vor continua să ajute poporul moldovean să atingă acest obiectiv”, se mai arată în Declarație.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău