Justiția americană ordonă administrației Trump să restabilească programul ce apară copiii aduși ilegal în SUA

  • 04 August 2018 18:40
Justiția americană ordonă administrației Trump să restabilească programul ce apară copiii aduși ilegal în SUA

Judecătorul John Bates de la Curtea Districtuală pentru Districtul Columbia (Washington) a hotărât că Administrația Donald Trump trebuie să restabilească în totalitate programul DACA, ce apară de expulzare copiii aduși ilegal în SUA, inclusiv să accepte noi solicitări de înscriere în program.

Judecătorul a decis să amâne ordinul până pe data de 23 august pentru a permite Administrației Trump să decidă dacă va contesta hotărârea, retează publicația Politico, citată de MEDIAFAX.

Iniția, în luna aprilie, judecătorul Bates a ordonat autorităților federale să continue programul DACA, însă a amânat aplicarea hotărârii timp de 90 de zile pentru a permite Administrației să explice mai bine de ce programul ar trebui anulat.

Bates, care a fost nominalizat de fostul președinte George W. Bush (republican), a decis vineri că nu își va revizui hotărârea luată în luna aprilie, întrucât planurile Admimistrației Trump privind programul continuă să prezinte deficiențe. 

Programul Suspendarea Acțiunii pentru Copiii Sosiți (Deferred Action for Childhood Arrivals, DACA) a fost creat de președintele Barack Obama și este susținut de democrați și mulți oameni de afaceri. Programul apără de expulzare aproximativ 800.000 de tineri care au fost aduși în mod ilegal în Statele Unite, când erau copii.

Alte două instanțe federale, din California și New York, au ordonat anterior Administrației Trump să continue să aplice programul DACA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău