Deputat | Mai multe proprieți ale R.Moldova aflate pe teritoriul Ucrainei sunt într-o stare proastă și nu au adus nici un ban bugetului de stat

  • 13 Martie 2020 10:41
Deputat | Mai multe proprieți ale R.Moldova aflate pe teritoriul Ucrainei sunt într-o stare proastă și nu au adus nici un ban bugetului de stat

Mai multe proprietăți ale Republicii Moldova care se află pe teritoriul Ucrainei, pe litoralul Mării Negre, sunt într-o stare proastă și, cel mai important, de la majoritatea dintre acestea nu a fost încasat nici un ban la bugetul de stat.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. Într-o conferință de presă, el a spus că există 16 proprietăți ale Rep. Moldova amplasate pe litoralul ucrainean, însă acest patrimoniu este în mare parte distrus, iar cele care sunt într-o stare mai bună, nu aduc veniturile corespunzătoare.

„Culmea nepăsării e la două obiecte care aparțin Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este vorba despre Centrul de reabilitare a invalizilor  și pensionarilor „Victoria” și Centrul de reabilitare pentru copii „Sergheevca”. Centrul „Victoria” e transmis cuiva prin schemă obscură, timp de patru ani plata pentru locațiune a fost de 27 de mii de lei.  Dar la centrul „Sergheevca” a achitat în 2019, 21 de mii de lei(…)Sanatoriile au fost furate, au fost înstrăinate ilicit, în care participă funcționarii din R. Moldova și unii agenți economici din Ucraina.  Aceste obiecte ar trebui să aducă anual zeci de milioane în bugetul R. Moldova, însă nu este posibil de le gestionat.

Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că se va adresa Procuraturii și Curții de Conturi pentru a investiga cum sunt gestionate proprietățile Rep. Moldova din afara țării. El a menționat că o parte din aceste proprietăți nu au nici măcar statut special ca obiecte ce aparțin Rep. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău