Chișinău: Liderii PL cred că vor câștiga alegerile în turul doi

  • 15 Iunie 2015 15:46
Chișinău: Liderii PL cred că vor câștiga alegerile în turul doi

Liderii Partidului Liberal cred că vor câștiga alegerile în cel de-al doilea tur în Chișinău și vor avea șansa să continue proiectele de dezvoltare începute în municipiu.

Liberalii s-au arătat mulțumiți de rezultatele primului tur, în special pentru Consiliul Municipal. 

”În comparație cu 2011, candidatul nostru la funcția de primar general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a ieșit pe primul loc. Cu siguranță Partidul Liberal, prin Dorin Chirtoacă, va aduce victorie democrației, cetățenilor, cursului european, fiindcă este foarte important cine va fi primar general al Capitalei”, a declarat Mihai Ghimpu.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a subliniat importanța  rezultatului votului pentru consiliul municipal.

”47 % în municipiul Chișinău și aproape 50 la sută pe republică este o participare care se înscrie în media europeană, dar este mai mică față de ceea ce am avut acum patru ani. Un rezultat cert pe care îl avem pentru municipiul Chișinău este faptul că vom avea o majoritate democratică în Consiliul Municipal și vom putea forma o alianță de guvernare în Consiliul Municipal care să permită continuare proiectelor europene deja începute, de asemenea lansarea de proiecte noi”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit liderului PL, în comparație cu alegerile parlamentare din noiembrie 2014, Partidul Liberal are o creștere  de aproximativ 3 procente la nivel național.  La alegerile parlamentare PL obținuse  9,67% , acum înregistrând 12,9 procente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
12
Wed
13
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău