Barack Obama și soția lui se pregătesc să intre pentru prima dată în campanie alături de Kamala Harris

  • 19 Octombrie 12:30
Barack Obama și soția lui se pregătesc să intre pentru prima dată în campanie alături de Kamala Harris

Democrata Kamala Harris va face campanie pentru prima dată alături de Barack și Michelle Obama în cadrul unor evenimente separate săptămâna viitoare, în speranța de a aduce o anumită putere politică în cursa finală către ziua alegerilor din noiembrie, a declarat un oficial de campanie, citat de Reuters, transmite News.ro.

Sondajele arată că cursa prezidențială dintre Harris și rivalul republican Donald Trump rămâne extrem de strânsă.

Michelle Obama va face campanie pentru prima dată în acest ciclu electoral, apărând alături de Harris sâmbătă, 26 octombrie, în Michigan.

Fosta Primă Doamnă a ținut un discurs fără menajamente la Convenția Națională Democrată de la Chicago, la începutul acestui an, în care l-a acuzat pe Trump că își croiește drum spre putere prin promovarea fricii.

Barack Obama va face campanie cu Harris joia viitoare în Georgia. El a străbătut statele în curs de luptă, organizând recent un eveniment în Pittsburgh și altele în zilele următoare în Tucson, Las Vegas, Detroit și Madison.

Barack Obama a fost criticat după prima sa apariție în campania electorală, în care i-a admonestat pe unii bărbați de culoare pentru că „nu simt ideea de a avea o femeie ca președinte”.

Harris a fost unul dintre primii susținători ai candidaturii lui Barack Obama la alegerile prezidențiale din 2008 și a ajutat-o în culise în calitate de purtător de stindard al partidului pentru 2024.

Unii consideră că fostul președinte l-a ajutat pe președintele Joe Biden să iasă din cursă după ce îngrijorările democraților cu privire la vârsta și abilitățile liderului în vârstă de 81 de ani au crescut vertiginos în urma dezbaterii din iunie împotriva lui Trump.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:47 %
Vint:3,6 m/s
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău