Wizz Air redeschide baza din Republica Moldova și lansează opt rute noi de pe Aeroportul Internațional Chișinău

  • 17 Octombrie 15:15
Wizz Air redeschide baza din Republica Moldova și lansează opt rute noi de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Compania Wizz Air își redeschide baza operațională în Republica Moldova și lansează opt rute noi de pe Aeroportul Internațional Chișinău, spre orașe din Germania, Italia, Franța și Belgia. Zborurile vor fi operate din 16 decembrie curent, iar prețurile biletelor încep de la 24,99 euro.

Destinațiile vizate sunt: Berlin, Dortmund, Memmingen, Nuremberg din Germania; Verona și Bologna din Italia; Paris, Franța și Bruxelles, Belgia. Zborurile vor fi operate cu o frecvență de două – trei ori pe săptămână. 

Andras Rado, șef comunicare și afaceri guvernamentale al companiei aeriene Wizz Air, a declarat astăzi la o conferință de presă că cele opt rute noi le vor completa pe altele opt existente, compania ajungând să opereze zboruri din Chișinău spre 16 orașe din nouă țări europene. „Wizz Air și-a început operațiunile în Moldova în 2013 și și-a deschis baza la Chișinău în martie 2017. În acest timp, compania aeriană a transportat aproape 4 milioane de pasageri. Suntem încântați să reluăm operațiunile noastre de bază și să adăugăm mai multe zboruri directe care leagă Chișinăul acum cu 16 destinații, subliniind viziunea noastră de creștere. Această dezvoltare va oferi aproape 91.000 de locuri suplimentare, asigurând o creștere a capacității de 374% în timpul sezonului de iarnă pentru pasagerii care călătoresc spre și dinspre Chișinău”, a menționat Andras Rado.

Continuăm să creștem numărul de rute directe de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Cetățenii noștri vor putea călători mai mult, iar diaspora va putea reveni mai ușor acasă. Călătorii plăcute tuturor”, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Secretarul de stat al ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Mircea Păscăluță a afirmat că redeschiderea bazei operaționale a Wizz Air pe Aeroportul Internațional Chișinău „dă dovadă de o încredere clară din partea operatorilor internaționali că AIC își valorifică tot potențialul și noi mergem spre creșterea încrederii operatorilor aeriene pentru a asigura conectivitatea cetățenilor noștri cu orașele europene”. „Noile rute nu doar că vor facilita conectivitatea pentru cetățenii noștri, dar vor aduce prețuri avantajoase și mai multe opțiuni de zbor”, a spus Mircea Păscăluță.

El a precizat că, în ultima perioadă, zece companii aeriene au venit sau au revenit pentru a opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău, „ceea ce confirmă nu doar siguranța spațiului nostru aerian, dar și faptul că piața noastră este într-o continuă expansiune”.

Administratorul interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, Sergiu Spoială, a comunicat că deschiderea bazei aeriene înseamnă mai multe curse spre diverse orașe europene, o creștere a numărului locuri de muncă la nivel local în aviație și turism, dar și diversificarea activităților aeronautice, fiind un pas important în dezvoltarea aeroportului, dar și a zonei pe care acesta o deservește.

Compania low-cost Wizz Air a anunțat la sfârșitul anului trecut că revine în Republica Moldova. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer fragmentat
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău