Cele două persoane reținute în urma investigației jurnalistice au primit arest preventiv pentru 20 de zile

  • 19 Octombrie 15:40
Cele două persoane reținute în urma investigației jurnalistice au primit arest preventiv pentru 20 de zile

Ieri, 19 octombrie, Poliția Republicii Moldova anunța că două persoane care făceau parte din rețeaua de corupere electorală a fugarului Ilan Șor au fost reținute.

Astăzi, Procuratura Anticorupție a anunțat că cei doi oameni reținuți ieri au primit arest preventiv pentru un termen de 20 de zile. 

Potrivit poliției, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în cadrul unei cauze penale pentru finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali, săvârșită în proporții mari, precum și coruperea electorală. Din organizația criminală fac parte grupuri de persoane atât din țară, cât și din Federația Rusă, cu roluri bine determinate, activând în formă ierarhică.

În timpul perchezițiilor de ieri, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, mijloace bănești, înscrisuri de ciornă relevante pentru cauza penală și acte eliberate de către BC „Promsvyazbank” pe numele figuranților.

Reținerile se întâmplă în urma investigației jurnalistice a Ziarului de Gardă, prin care oamenii erau plătiți pentru a vota un anumit candidat la alegerile de duminică, 20 octombrie.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
12
Wed
13
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău