Republica Moldova a primit distincția pentru cea mai bună rută a vinului, în cadrul Galei Premiilor „ITER VITIS”

  • 19 Octombrie 13:25
Republica Moldova a primit distincția pentru cea mai bună rută a vinului, în cadrul Galei Premiilor „ITER VITIS”

Republica Moldova a fost recunoscută pentru cea mai bună rută a vinului la cea de-a VIII-a ediție a Galei Premiilor ITER VITIS - un eveniment de prestigiu care celebrează excelența în turismul vitivinicol și conservarea patrimoniului cultural al vinului la nivel global.

Ruta „Drumul Vinului Moldovei” a devenit parte a rețelei „ITER VITIS – Les Chemins de la Vigne”, începând cu anul 2020, oferind experiențe vitivinicole autentice și itinerarii de oenoturism care încurajează turiștii să descopere vechea cultură europeană a vinului, dar și tradițiile vinicole, susținute de o nouă generație de vinificatori.

Această distincție subliniază recunoașterea internațională a influenței Moldovei în domeniul turismului vitivinicol și oferă o oportunitate remarcabilă de a prezenta bogata tradiție vinicolă a țării ca destinație de toppentru turismul cultural și vitivinicol”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Ceremonia de premiere din cadrul Galei Premiilor ITER VITIS, care s-a desfășurat la o vinărie din regiunea vitivinicolă Codru, a reunit invitați speciali, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai instituțiilor culturale europene- membri ai ITER VITIS.

Alături de Republica Moldova au mai fost premiate și alte 15 state membre ale rutei  culturale-europene „ITER VITIS – Les Chemins de la Vigne” a Consiliului Europei, pentru dezvoltarea turismului vitivinicol durabil, păstrarea soiurilor străvechi de viță de vie, dar și încurajarea schimbului cultural.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:47 %
Vint:3,6 m/s
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău