Ziua Limbii Române la Brașov

  • 31 August 2018 10:28
Ziua Limbii Române la Brașov

La Brașov zilele acestea are loc și Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România. Este prima oară când evenimentul ajunge în acest oraș.

Dincolo de oferta de cărți, vizitatorii vor putea participa în această după amiază și la o dezbatere cu ocazia Zilei Limbii Române, sărbătorită astăzi în în Piața Sfântul Ioan din centrul vechi al Brașovului.

„Limba română, limba unirii”, este titlul dezbaterii și recitalului poetic, eveniment organizat de Radio România Cultural începând cu ora 16:00.

Dezbaterea organizată va încerca să răspundă mai multor întrebări: Am reușit oare să respectăm testamentul spiritual al lui Simion Bărnuțiu, care revine cu atât mai actual astăzi?

S-a stricat și vulgarizat limba română? Dar dacă dorim să regăsim în forma ei cea mai frumoasă unde trebuie să o căutăm?

La eveniment vor participa scriitorul și criticul literar Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere din Brașov, alături de scriitori și poeți la finalul dezbaterii aceștia vor citi câte un scurt fragment din creațiile proprii.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău