Vladimir Putin și premierul japonez Shinzo Abe vor discuta în această săptămână problema nord-coreeană

  • 05 Septembrie 2017 11:13
Vladimir Putin și premierul japonez Shinzo Abe vor discuta în această săptămână problema nord-coreeană

Președintele rus Vladimir Putin și premierul japonez Shinzo Abe se întâlnesc în această săptămână în Rusia pentru a analiza problema nucleară nord-coreeană, în contextul testării recente de către Phenian a unei bombe cu hidrogen, relatează Agerpres.

Cei doi lideri vor avea miercuri o întrevedere în marja Forumului Economic Oriental, găzduit de orașul Vladivostok, situat în Extremul Orient rus, a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului japonez Yoshihide Suga, într-o conferință de presă.

La reuniunea de două zile de la Vladivostok ar urma să participe și reprezentanți ai regimului de la Phenian, care a efectuat duminică al șaselea și cel mai puternic test nuclear.

Șeful executivului nipon și-a exprimat în mai multe rânduri dorința ca Rusia și China să joace un rol mai important în descurajarea programelor nuclear și balistic nord-coreene.

Phenianul a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, ceea ce a atras reacții de condamnare ferme din partea întregii comunități internaționale. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică cu rază lungă de acțiune de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Coreea de Nord au avut loc în 2006, 2009, 2013 și în ianuarie și septembrie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău