Vladimir Putin face o vizită în Austria: Suntem interesați ca UE să fie unită și înfloritoare

  • 05 Iunie 2018 09:25
Vladimir Putin face o vizită în Austria: Suntem interesați ca UE să fie unită și înfloritoare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, face astăzi o vizită în Austria - prima în Occident de anul acesta. Cu această ocazie, el a acordat ieri un interviu radioteleviziunii austriece ORF, în care susține că Moscova nu încearcă să divizeze Uniunea Europeană.

„Nu urmărim obiectivul de a diviza nimic. Suntem interesați ca UE să fie unită și înfloritoare, deoarece este cel mai important partener comercial și economic al nostru", a afirmat liderul de la Kremlin.

Relațiile Rusiei cu UE sunt tensionate după anexarea Crimeei, urmată de sancțiuni europene împotriva Moscovei. Pe lângă rolul jucat în Siria și în rebeliunea separatistă din estul Ucrainei, a intervenit și episodul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal la Londra.

Regatul Unit a acuzat Rusia că a folosit o substanță neurotoxică împotriva fostului său agent secret, iar majoritatea statelor membre ale UE s-au alăturat sancțiunilor britanice impuse Moscovei după incident și au expulzat diplomați ruși. Austria face parte din minoritatea europeană care nu a luat astfel de măsuri, reamintește Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău