Nicolae Ciucă, la Forumul președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru: România a devenit cel mai important investitor în Republica Moldova

  • 10 Mai 12:49
Nicolae Ciucă, la Forumul președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru: România a devenit cel mai important investitor în Republica Moldova

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, în cadrul Forumului președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, care s-a desfășurat la Iași, că schimburile economice dintre România și Republica Moldova s-au triplat în ultimii zece ani.

El a precizat, totodată, că România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, dar și principalul investitor străin din Republica Moldova, scrie Agerpres.

"Dacă ne gândim la relațiile economice dintre România și Republica Moldova, acum zece ani, schimburile economice erau de un miliard de euro. Astăzi discutăm de trei miliarde de euro. Practic, într-o decadă, în zece ani, s-au triplat. România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova. Avem investiții de peste 400 milioane de euro și, totodată, România a devenit principalul partener comercial, exporturile din Republica Moldova fiind direcționate, preponderent, marea majoritate către România", a afirmat Ciucă.

Referindu-se la contextul de securitate din regiune, Nicolae Ciucă a precizat că și "capacitatea de reziliență a Republicii Moldova va crește o dată cu întărirea colaborării cu România".

Nicolae Ciucă a fost însoțit la Iași de comisarul european Adina Vălean și de europarlamentarul Rareș Bogdan.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,57 m/s
Thu
22
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău