Noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii, anunțate de Armata Națională a Republicii Moldova

  • 10 Mai 11:57
Noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii, anunțate de Armata Națională a Republicii Moldova

În perioadele 20-24 mai și 27-31 mai curent, Armata Națională va desfășura noi exerciții de mobilizare cu rezerviști, transmite un comunicat al Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

Pentru organizarea exercițiilor, rezerviștii sunt chemați prealabil la Centrele Militar Teritoriale unde au viza de reședință pentru clarificarea situației militare, precum și înmânarea ordinelor pentru participare.

„Activitatea de instruire durează cinci zile având ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Conform programului de pregătire, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere", a precizat Ministerul Apărării.

Cele mai recente exerciții s-au desfășurat în luna martie curent, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale. Următoarele instruiri vor demara în luna iunie.

Instruirea rezerviștilor are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău