SUA aprobă vânzarea de rachete avansate aer-aer pentru avioanele F-16 din România

  • 10 Mai 12:16
SUA aprobă vânzarea de rachete avansate aer-aer pentru avioanele F-16 din România

Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România pentru a oferi capabilități aer-aer avansate pentru avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, transmite Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

Rachetele sunt evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari americani, mai precizează sursa citată, scrie G4Media.

„Această vânzare este parte a unui efort de modernizare mai mare și pe termen lung pe care Statele Unite îl sprijină în beneficiul Forțelor Aeriene Române”, conform comunicatului transmis.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a salutat anunțul: ”Înzestrarea Forțelor Aeriene Române cu capabilități aer-aer de ultimă generație crește semnificativ siguranța spațiului aerian național și aliat și asigură un înalt grad de interoperabilitate cu structurile similare ale Armatei SUA.”

Block II conține cea mai avansată tehnologie a rachetei AIM-9X Sidewinder de până acum și se află în prezent în serviciul armatei americane.

Însărcinatul cu afaceri al SUA Michael Dickerson a lăudat această achiziție ca fiind un alt exemplu excelent al legăturilor puternice de securitate și apărare dintre România și Statele Unite, spunând: „Această achiziție nu este doar o tranzacție; este o dovadă a angajamentului nostru comun față de securitate și pace. Aceste rachete avansate vor asigura siguranța cerului românesc”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău