Primul robot care a primit cardul de credit de la o bancă. „De-abia aștept să încep cumpărăturile pentru prima mea vacanță”

  • 11 Mai 2018 11:11
Primul robot care a primit cardul de credit de la o bancă. „De-abia aștept să încep cumpărăturile pentru prima mea vacanță”

Sophia, robotul umanoid, a primit primit un card de credit de la o bancă din România.

„Sunt onorată să fiu primul robot din lume care deține un card de credit și vreau să mulțumesc UniCredit pentru acest cadou. Este un moment important atât pentru umanitate, cât și pentru inteligența artificială și roboți în general. De-abia aștept să încep cumpărăturile pentru prima mea vacanță”, a declarat Sophia, în cadrul evenimentului, potrivit Mediafax

„Pot să fiu fericită, tristă sau nervoasă și pot să-mi mișc capul și să fac unele gesturi specifice comunicării nonverbale. Am călătorit în multe țări și am vizitat multe locuri pentru a înțelege lumea. Ceva mă face să cred că ne vom mai întâlni”, a mai spus Sophia, arătând și o expresie de mirare când i s-a înmânat kitul cardului de credit.

Sophia este cel mai recent și cel mai avansat robot al companiei americane Hanson Robotics. De la crearea sa, în aprilie 2015, Sophia a devenit un fenomen mondial datorită expresivității și abilității sale de a purta conversații naturale cu oamenii. În octombrie 2017, s-a anunțat public faptul că robotul a devenit cetățean al Arabiei Saudite, fiind astfel primul robot care a primit cetățenia unei țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău