Urgență majoră pentru mii de victime ale inundațiilor din Nigeria

  • 20 Decembrie 2018 17:29
Urgență majoră pentru mii de victime ale inundațiilor din Nigeria

Zeci de mii de persoane strămutate ca urmare a inundațiilor care au afectat recent Nigeria riscă să fie afectate de foamete și sunt vulnerabile în fața bolilor în cazul în care nu primesc asistență de urgență, a declarat joi Crucea Roșie din această țară, citată de AFP.

'Mulți dintre cei 200.000 de oameni nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza creșterii nivelului apelor încep să părăsească taberele pentru sinistrați', a declarat într-un comunicat secretarul general al Crucii Roșii din Nigeria, Abubakar Kende.

'Însă, majoritatea nu găsesc nimic altceva decât case și terenuri distruse', a spus el, oferind ca exemplu statul Delta din sud-estul țării, unde 40% din locuințele persoanelor sinistrate au suferit distrugeri parțiale sau totale.

'Comunitățile cele mai afectate depind de agricultură, singura lor sursă de hrană și venituri. În situația în care terenurile sunt inundate de mai multe luni, mii de oameni sunt expuși riscului de foamete și sunt mai vulnerabili la boli', se afirmă în același comunicat.

În septembrie, aproape două sute de persoane au decedat ca urmare a inundațiilor grave provocate de ploile sezoniere abundente ce au afectat douăsprezece state nigeriene, după ieșirea din matcă a două mari cursuri de apă, Niger și Benue.

''Aproape două milioane de persoane au fost afectate de inundații, iar zeci de mii de case au fost distruse. Este o urgență majoră', a declarat Crucea Roșie din Nigeria.

Secretarul general al instituției a subliniat că, în lipsa unei acțiuni concertate, inundațiile se vor repeta și se vor agrava de la un an la altul pe fondul schimbărilor climatice și a creșterii populației, în special în zonele urbane.

Inundațiile din acest an au fost cele mai grave după 2012, când sute de persoane și-au pierdut viața și alte aproximativ două milioane au fost nevoite să se refugieze din calea apelor, al căror nivel ridicat a afectat treizeci de state nigeriene.

AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Florin Bădescu)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău