Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la întrevederea cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă: „Avem cu România cea mai intensă comunicare, bazată pe încredere și solidaritate”

  • 26 Aprilie 10:51
Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la întrevederea cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă: „Avem cu România cea mai intensă comunicare, bazată pe încredere și solidaritate”

„Avem cu România cea mai intensă comunicare, bazată pe încredere și solidaritate. Demonstrăm acest lucru și în acest an, în care Republica Moldova trece printr-un proces complex, cel de pregătire pentru negocierile de aderare la comunitatea europeană. În arhitectura relațiilor bilaterale păstrăm, unii pentru alții, un loc special”. Acesta a fost mesajul transmis de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la întrevederea cu președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, la care a fost însoțită de ministra Justiției din România, Alina Gorghiu.

În cadrul discuțiilor, țara noastră a fost încurajată să mențină ritmul implementării reformelor în justiție cu aceeași determinare, întrucât este un domeniu esențial pentru avansarea agendei europene, așteptările fiind mari atât din partea Comisiei de la Bruxelles, cât și din partea societății.

Președintele Senatului ne-a asigurat că putem conta pe sprijinul României în implementarea reformelor asumate în justiție și în lupta împotriva corupției.

La Palatul Republicii, Veronica Mihailov-Moraru a avut o ședință cu membrii comisiilor juridice ale Camerei Deputaților și Senatului. În discuții, ministra Justiției a menționat despre procesul de transpunere a acquis-ului comunitar în legislația națională și a exprimat recunoștință pentru oportunitatea de a prelua din experiența și bunele practici ale României.

În context, ministra Mihailov-Moraru a reiterat despre buna colaborare cu Ministerul Justiției din România, dar și despre cooperarea dinamică la nivel parlamentar, dialogul deschis și constructiv cu ambele Camere ale Parlamentului României, la nivel de secretariate și comisii de specialitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău