UNICEF: Japonia are cei mai sănătoși copii din lume. Calitatea mesei de prânz, principalul factor

  • 16 Octombrie 2019 17:55
UNICEF: Japonia are cei mai sănătoși copii din lume. Calitatea mesei de prânz, principalul factor

Un raport al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), publicat marți, plasează Japonia pe primul loc la sănătate infantilă, cu o rată scăzută de mortalitate și un număr foarte mic de copii subponderali, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Japonia dispune de indicatori excelenți pentru nutriție și sănătatea copiilor săi, menținând în același timp un indice foarte scăzut al obezității. Secretul său? Prânzul luat la școală. Ea are de asemenea cea mai mică rată de obezitate în rândul copiilor dintre cele 41 de țări dezvoltate ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit experților, la această situație contribuie mai mulți factori, între care atenția specială acordată de japonezi sănătății, controalele medicale periodice organizate pentru copii și, mai ales, rolul cheie al prânzului școlar. „Mesele de prânz stabilite de nutriționiști sunt servite în toate școlile primare și în majoritatea colegiilor din Japonia”, a declarat Mitsuhiko Hara, medic pediatru și profesor la Universitatea Kasei Gakuin din Tokyo. Gustările de acasă nu sunt permise Masa de prânz este obligatorie, iar gustările aduse de elevi nu sunt permise. În majoritatea școlilor, mesele de prânz nu sunt gratuite, însă sunt puternic subvenționate. Fiecare masă este calibrată pentru a avea aproximativ 600-700 kilocalorii repartizate în mod echilibrat între glucide, carne și legume.

Guvernul studiază nutriția și obiceiurile alimentare în fiecare an și folosește rezultatele acestor anchete pentru a adapta prânzurile școlare, a adăugat ea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău