UNICEF intenționează să achiziționeze peste 1 miliard de seringi pentru viitoarele vaccinuri împotriva COVID-19

  • 19 Octombrie 14:53
UNICEF intenționează să achiziționeze peste 1 miliard de seringi pentru viitoarele vaccinuri împotriva COVID-19

UNICEF dorește să stocheze și să achiziționeze în sistem de precomandă un miliard de seringi până la finalul anului 2021 pentru a putea lansa rapid campanii masive de imunizare imediat ce vaccinurile împotriva COVID-19 vor deveni disponibile, informează AFP, preluat de Agerpres.

''Vaccinarea lumii împotriva COVID-19 va fi în curând una dintre sarcinile cele mai ample din istoria umanității și ar trebui să avansăm la fel de rapid pe cât vor putea fi produse vaccinurile'', a afirmat luni Henrietta Fore, director general al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii, citată într-un comunicat.

''Pentru a putea avansa rapid mai târziu, trebuie să acționăm rapid acum, iar până la finalul anului, vom avea deja peste o jumătate de miliard de seringi în precomandă acolo unde vor putea fi furnizate rapid și la cel mai bun cost'', a explicat Henrietta Fore.

Cele 520 de milioane de seringi pe care organizația dorește să le stocheze deja până la finalul anului 2020, puse cap la cap ''ar fi suficiente pentru a face o dată și jumătate înconjurul lumii'', a adăugat ea, pentru a oferi o idee asupra amplorii acestui demers.

Pentru moment, niciun vaccin împotriva COVID-19, care a dus la moartea a peste 1,1 milioane de persoane de la începutul pandemiei, izbucnită la finalul lui 2019, nu este operațional.

Aproape 200 se află în faze diferite de dezvoltare și de testare, iar circa 10 se află în ultima fază a procesului înaintea unei evaluări și eventuale autorizări din partea autorităților sanitare, potrivit cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Fondurile necesare achiziționării seringilor, dar și pentru cele 5 milioane de recipiente în care să poată fi aruncate în condiții de siguranță seringile folosite, provin din partea Gavi, Alianța pentru vaccinuri, un parteneriat între instituții publice, fundații, organizații internaționale și companii.

UNICEF - cel mai mare cumpărător de vaccinuri din lume - va avea misiunea de a coordona aprovizionarea.

Alături de OMS, UNICEF a început, de asemenea, să realizeze o hartă a mijloacelor existente pentru a asigura continuitatea lanțului de refrigerare, vaccinurile fiind sensibile la temperaturi ridicate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
0
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:5,7 m/s
Sun
0
Mon
-2
Tue
0
Wed
2
Thu
9

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău