Circa 40 de experți ai Ministerului Justiției din România vor fi detașați în Republica Moldova pentru a oferi sprijin în procesul de armonizare a legislației cu cea a UE

  • 26 Aprilie 09:32
Circa 40 de experți ai Ministerului Justiției din România vor fi detașați în Republica Moldova pentru a oferi sprijin în procesul de armonizare a legislației cu cea a UE

Circa 40 de experți de la Ministerul Justiției din România vor fi detașați în Republica Moldova pentru a oferi sprijin în procesul de armonizare a legislației cu cea a Uniunii Europene. Va fi un ajutor esențial în procesul de pregătire al autorităților de la Chisinau pentru negocierile de aderare. Anunțul a fost făcut de către miniștrii de Justiție din România si Republica Moldova, în cadrul unei conferințe organizată ieri, 25 aprilie, la București.

„Vorbim de experți în misiune scurtă, care vor sprijini autoritățile din Republica Moldova. VOm colabora așa cum se poate spune pe apelare rapidă cu cei mai buni experți de la noi, pe orice problemă punctuală. Vom pune la dispoziție lista de experți români, care să poată apela, fie online, fie fizic”, a declarat Alina Gorghiu, ministra Justiției din România, potrivit TVR MOLDOVA.

„Expertiza României a fost extrem de utilă până acum și în mod special mă refer la instruirile care au fost oferite de către colegii români în materie de armonizare  legislativă. Toate acțiunile acum sunt mai accelerate pe lângă avantajul de a fi disponibilă legislația Uniunii Europene în limba română. Și experiența înalților consilieri din România semnifică un sprijin zilnic, direct și neîntârziat, inclusiv în domeniul Justiției”, a punctat Veronica Mihailov-Moraru, ministra Justiției din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău