Ungaria a înmânat grupului BMW terenul pe care va fi construită uzina de un miliard de euro

  • 24 Septembrie 2019 14:32
Ungaria a înmânat grupului BMW terenul pe care va fi construită uzina de un miliard de euro

O parcelă de teren din apropierea orașului Debrecen, estul Ungariei, pe care BMW urmează să construiască o uzină de producție de un miliard de euro, a fost înmânată marți constructorului auto german, transmite MTI.

Ministrul ungar al Inovației și Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a anunțat că lucrările de construcție la uzina BMW pot începe în condițiile în care contractul privind achiziționarea terenului a fost semnat, iar BMW Group a devenit proprietarul terenului, transmite AGERPRES.

Laszlo Palkovics a precizat că Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 130 miliarde forinți (388,4 milioane euro) pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport din jurul zonei industriale amplasată în nord-vestul orașului Debrecen, care va găzdui și viitoarea uzină BMW. Alte 35 de miliarde de forinți urmează să fie cheltuite pentru dezvoltarea sistemului educațional din Debrecen, în ideea de a furniza mână de lucru calificată companiilor din oraș.

La rândul său, primarul din Debrecen, László Papp, a descris investiția BMW drept cea mai mare evoluție din istorie orașului, care va deschide noi perspective pentru regiune în mai multe domenii, nu doar în ceea ce privește economia, ci și în termeni de crearea de locuri de muncă, educație și infrastructura de transport.

În luna august 2018, BMW a anunțat că va construi o noua uzină în Ungaria, în apropierea orașului Debrecen, la mai puțin de 40 de kilometri de granița cu România. BMW va investi un miliard de euro pentru o noua uzina la Debrecen, care va avea o capacitate de până la 150.000 de unități pe an și va crea peste 1.000 de locuri de muncă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău