UE | Critici dure pentru giganții IT: Google, Facebook și Twitter nu reușesc să combată fenomenul știrilor false

  • 17 Mai 2019 14:49
UE | Critici dure pentru giganții IT: Google, Facebook și Twitter nu reușesc să combată fenomenul știrilor false

Companiile Google, Facebook și Twitter nu iau suficiente măsuri pentru combaterea eficientă a fenomenului știrilor false, care afectează campaniile pentru alegerile europarlamentare, a transmis vineri Comisia Europeană, relatează Reuters.

Giganții tehnologici și-au asumat în luna octombrie datoria de a combate pe cont propriu răspândirea știrilor false, pentru a evita impunerea de reglementări. Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai, în toate cele 28 de țări din Uniunea Europeană.

„Trebuie luate mai multe măsuri pentru îmbunătățirea integrității serviciilor, inclusiv cele publicitare”, se menționează într-un comunicat emis de Comisia Europeană.

Ingerințele externe în cadrul campaniilor electorale din Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Polonia, Portugalia și Ucraina, în următoarele luni, reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Comisia Europeană și pentru Guvernele țărilor europene. 

Facebook, Google și Twitter nu au luat suficiente măsuri pentru combaterea fenomenului, consideră Comisia Europeană.

„Datele oferite nu întrunesc nivelul de detaliere necesar pentru o evaluare independentă și corectă a modului în care platformele au contribuit la reducerea diseminării informațiilor false în Uniunea Europeană”, se menționează în comunicat.

sursa: mediafax

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău