Tudor Ulianovschi: Câte o ambasadă a R.Moldova pe fiecare continent

  • 02 Iulie 2018 11:03
Tudor Ulianovschi: Câte o ambasadă a R.Moldova pe fiecare continent

Republica Moldova trebuie să aibă cel puțin câte o ambasadă pe fiecare continent. Afirmația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru AIS MOLDPRES.

Potrivit șefului diplomației de la Chișinău, lipsa reprezentanțelor diplomatice în  țările Americii Latine dar și pe continentul african s-a făcut simțită la Adunarea Generală a ONU, când majoritatea acestor state s-au abținut și nu au votat pentru rezoluția privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

„În țările din America de Sud cel mai bun loc pentru o ambasadă a R.Moldova este Argentina. Iar pe continental african cea mai mare pondere politică și economică o are Ghana, acolo este deci și cea mai bună locație pentru o reprezentanță. Este necesară prezența noastră și în India mai ales pentru tinerii de acolo care vor să vină la studii în Republica Moldova”, a opinat Ulianovschi.

El a adăugat că după deschiderea de noi ambasade, Moldova se va bucura de mai multă susținere atât la ONU cât și la alte foruri internaționale.

La 22 iunie, la New York, Adunarea Generală a ONU a aprobat proiectul de rezoluție privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”. Documentul a fost susținut de 64 de state.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău