Statele Unite au cerut celor 14 țări partenere din Consiliul de Securitate să sancționeze Iranul

  • 28 Iunie 2018 08:50
Statele Unite au cerut celor 14 țări partenere din Consiliul de Securitate să sancționeze Iranul

Statele Unite au cerut ieri celor 14 țări partenere din Consiliul de Securitate să sancționeze Iranul, ca represalii față de „comportamentul răuvoitor” al acestuia în Orientul Mijlociu, în cursul unei reuniuni consacrate aplicării acordului nuclear încheiat în 2015 cu Teheranul, relatează Agerpres.

Ambasadorul adjunct al SUA la ONU, Jonathan Cohen, a spus că față de o țară care încalcă încontinuu rezoluțiile acestui Consiliu, trebuie decise consecințe semnificative și a cerut consiliului sancțiuni punctuale față de comportamentul răuvoitor al Iranului' în Orientul Mijlociu.

Este prima reuniune a Consiliului de Securitate după anunțul din 8 mai al lui Donald Trump privind retragerea SUA din acordul nuclear încheiat cu Teheranul în 2015. Pe 24 mai, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) concluzionase pentru a 11-a oară aplicarea de către Teheran a angajamentelor sale.

În cursul intervenției sale, Jonathan Cohen a acuzat din nou Iranul că furnizează rachete rebelilor houthi în Yemen, încălcând embargoul internațional asupra armelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
15
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău