Klaus Iohannis: Nu există nicio amenințare directă la adresa României, dar militarii se pregătesc întotdeauna pentru toate situațiile posibile

  • 22 Mai 18:20
Klaus Iohannis: Nu există nicio amenințare directă la adresa României, dar militarii se pregătesc întotdeauna pentru toate situațiile posibile

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu există nicio amenințare directă la adresa României și că țara noastră beneficiază de cele mai importante garanții de securitate, precizările sale venind în contextul în care în aceeași zi șeful Statului Major al Apărării că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că România trebuie să accelereze înzestrarea forțelor de apărare.

“Nu există nicio amenințare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situațiile posibile. Din toate informațiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o țară sigură. Românii nu trebuie să se teamă, dar, sigur, trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva amenințată”, a afirmat șeful statului, în cadrul unor declarații de presă susținute după vizita sa la Parcul Național Piatra Craiului, scrie Calea Europeană.

Președintele a amintit că “România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanții de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm”

În acest sens, potrivit președintelui, trebuie să conștientizăm valoarea apartenenței noastre la NATO și la Uniunea Europeană.

“Este foarte, foarte important să înțelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliații și facem față oricărei situații foarte bine. Nu am niciun semnal și nicio indicație că ar exista vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite”, a precizat Klaus Iohannis.

Citiți și: Șeful Armatei României, Gheorghiță Vlad: Dacă Federația Rusă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:78 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău