Șeful Armatei României, Gheorghiță Vlad: Dacă Federația Rusă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova

  • 22 Mai 12:24
Șeful Armatei României, Gheorghiță Vlad: Dacă Federația Rusă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova

Avertisment de ultimă oră venit de la vârful Armatei. Șeful Armatei României, Gheorghiță Vlad, a declarat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că România trebuie să accelereze înzestrarea forțelor de apărare.

General Gheorghiță Vlad, șeful Armatei Române: „Prognoza pe care o facem prevede și scenarii ca escaladarea conflictelor inclusiv cele de natură militară. Mizăm în continuare pe descurajare generată de o capacitate defensivă. Iată de ce apăsăm pedala intăririi instituției apărării naționale și a consolidării NATO de descurajare și apărare”, relatează Digi24.

Șeful Armatei române, generalul Gheorghiță Vlad, afirma, în luna februarie, într-un interviu pentru Europa Liberă, că legea privind pregătirea populației pentru apărare ar trebui modificată, astfel încât românii să fie instruiți și pregătiți în cazul unui război.

El spune că există un proiect de lege în acest sens, depus la Parlament, și speră ca acesta să fie adoptat anul acesta. „Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democrație. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată.

Nu este un război cu Ucraina. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici.

Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, declara șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău