România discută cu Turcia pentru retrocedarea sabiei lui Ștefan cel Mare, spune premierul Marcel Ciolacu

  • 22 Mai 18:40
România discută cu Turcia pentru retrocedarea sabiei lui Ștefan cel Mare, spune premierul Marcel Ciolacu

Autoritățile de la București poartă discuții cu Turcia în vederea restituirii către România a sabiei domnitorului moldovean Ștefan cel Mare, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, relatează Agerpres.

"Sunt două copii, una primită de fostul prim-ministru... și una..., făcute de același armurier. Una este în biroul meu și una a fost primită de Adrian Năstase și a fost donată la Putna. Avem discuții pe acest subiect", a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă în cadrul discuțiilor purtate cu președintele Erdogan s-a abordat și subiectul restituirii către România a sabiei domnitorului Ștefan cel Mare.

Sabia se află expusă la muzeul Topkapî din Istanbul, scrie Hotnews.

Premierul Marcel Ciolacu a fost marți în vizită oficială în Turcia, unde a fost însoțit de viceprim-ministrul Marian Neacșu, ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul justiției Alina Gorghiu, ministrul educației, Ligia Deca, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Radu Oprea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Veștea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul muncii și solidarității sociale, Simona Oprescu, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,85
Nori împrăștiați
Umiditate:89 %
Vint:4,12 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău